Site coolinaria.ro

Fructe de padure in aspic



Fructe de padure in aspic

Ingrediente:
  • 8 foi de gelatina
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1/2 litru de suc de fructe rosu (cirese de ex)
  • 100ml sampanie sau vin alb
  • 200g zahar
  • 500g fructe de padure (zmeura, capsuni etc)
Mod de preparare:
Gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece. Sucul de lamaie, sucul de fructe, vinul si zaharul se incalzesc pe foc pana cind se topeste zaharul. In acest amestec se introduc foile de gelatina stoarse bine. Compozitia se lasa in frigider o ora, amestecindu-se din cind in cind, pana cind incepe sa se inchege. Fructele spalate si cele mai mari taiate in bucati se adauga la lichid si se toarna in forma. Se lasa in frigider peste noapte. A doua zi forma se introduce citeva secunde in apa fierbinte si aspicul se rastoarna pe platou. Desprindeti forma cu atentie. Se recomanda folosirea formelor flexibile din silicon.


Pofta buna!