Site coolinaria.ro

Cupe de ciocolata



Cupe de ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru 6 portii:
  • 340 gr ciocolata
  • 4 oua, la temperatura camerei
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • 1 ceasca cafea foarte fierbinte
Mod de preparare:
Taiati ciocolata in bucatele mici si puneti-o in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu cele 4 oua la temperatura camerei, esenta de vanilie si praful de sare.

Cu robotul inca in functiune, turnati cu grija cafeaua fierbinte in amestec.
Cafeaua trebuie sa fie foarte fierbinte, pentru ca amestecul sa nu necesite gatire pe foc, desi contine oua.
Mixati in continuare, pana cand amestecul este omogen si fin.

Turnati ciocolata in cupe si lasati la frigider 4 ore inainte de a servi.
Serviti cu frisca sau lapte de cocos batut spuma.

Foto: Flickr


Pofta buna!