Site coolinaria.ro

Oua fierte in sos de soia


In Japonia, acest fel de mancare poarta denumirea Shoyu tamago si se poate servi atat fierbinte, cat si rece, alaturi de o portie de orez.

Oua fierte in sos de soia

Ingrediente:
  • 10 oua
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • Pentru sos:
  • 100 ml sos de soia
  • 300 ml apa
  • 1 lingura sirop de amidon (sau zahar)
Mod de preparare:
Lasati ouale la temperatura camerei cu o ora inainte de a le fierbe.
Tocati ardeiul si usturoiul in bucati mici.
Asezati cu grija ouale intr-o oala suficient de mare si turnati peste ele apa atat cat sa le acopere si unpraf de sare ca sa se decojeasca mai usor.
Puneti capac si, cand incep sa fiarba, opriti focul.
Mai lasati-le asa 5 minute, pentru ca ouale sa fie semi-moi.
Scufundati ouale in apa rece si apoi curatati-le de coaja sub jet de apa rece.

Puneti ouale decojite intr-o oala de aceeasi dimensiune cu prima si turnati ingredientele pentru sos.
Cand sosul incepe sa fiarba, mai lasati la foc mediu 20 de minute, pana cand sosul scade cam la o treime.
In timpul fierberii, spumati oridecateori e nevoie si intoarceti ouale in continuu pentru ca sosul sa le imbrace uniform, mai ales ca au tendinta sa se ridice la suprafata.

Dupa 20 de minute, adaugati in oala usturoiul si ardeiul iute.
Mai fierbeti 3 minute la foc mediu si adaugati apoi siropul.
Amestecati cu grija si mai lasati sa fiarba 1 minut.

Foto: Flickr


Pofta buna!