Site coolinaria.ro

Piure de cartofi si sfecla rosie


Completarea piurelui de cartofi cu alte legume fierte este o metoda excelenta de a-i adauga mai multe vitamine si a-i da un gust aparte.

Piure de cartofi si sfecla rosie

Ingrediente:
  • Pentru 2 portii mari / 4 portii mici:
  • 3 sfecle rosii mari
  • 1 kg cartofi rosii
  • 3 linguri otet balsamic
  • 60 gr smantana
  • piper, dupa gust
Mod de preparare:
Curatati sfecla si taiati-o cubulete.
Coaceti sfecla la 190 grade Celsius aprox. 30-45 de minute, sau pana devine suficient de moale cand o intepati cu furculita.

Intre timp, fierbeti cartofii in apa cu sare.
Scurgeti cartofii, adaugati piper, sfecla, otet si smantana.
Zdrobiti cu presa de piure pana obtineti textura dorita.
Se serveste fierbinte, iar resturile se pot pune in frigider.

Foto: Flickr


Pofta buna!