Se faramiteaza bine biscuitii si apoi se adauga peste ei untul topit si se "framanta" aluatul format din cele doua ingrediente.
Intr-o tava de tort cu fundul detasabil (cantitatile de mai sus sunt pt. o tava cu diametrul de 28 cm) se asterne hartie de copt (un cerc exact cat fundul tavii).
Se pune compozitia de unt si biscuiti si se preseaza pe fundul tavii apoi se da la cuptorul incins pentru 4-5 minute.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine blatul.
Se topeste ciocolata alba in lapte (fie la microunde, fie la bain-marie).
Se bate frisca (eu am folosit frisca vegetala).
Se prepara gelatina conform indicatiilor de pe plic (se inmoaie in apa rece apoi dupa cateva minute se incalzeste usor).
Se amesteca branza ricotta cu iaurtul, dupa care se incorporeaza ciocolata topita, gelatina calduta si frisca.
Se toarna crema astfel obtinuta in tava (blatul trebuie sa fie deja rece), se adauga si eventuale bucatele de fructe deshidratate, iar deasupra se pot presara fulgi de ciocolata (se decoreaza in functie de imaginatia fiecaruia).
Se da la rece pentru cateva ore (minim 4 ore la frigider).
Dupa ce se incheaga bine crema, se indeparteaza peretii laterali ai tavii, se asaza pe un platou si se poate consuma.
In functie de gustul fiecaruia, acest tort se poate consuma si cu putina dulceata de visine sau topping de fructe adaugat pe felia din farfurioara in momentul servirii.
Pofta buna!