Glazura de portocale
Ideala pentru prajituri pufoase si gogosi, aceasta glazura foloseste suc de portocale proaspat, aromat cu vanilie.
Ingrediente:
- 450 gr zahar pudra
- zeama de la 2 portocale (aprox. 100 ml)
- 60 ml ulei de cocos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- un praf de sare
- un praf de curcuma (sofran indian) - pentru culoare
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele in robotul de bucatarie, mixati pana cand compozitia devine omogena si folositi amestecul imediat. Se va solidifica in aprox. 1 ora datorita uleiului de cocos.
Daca folositi glazura mai tarziu, pentru a o inmuia din nou, este suficient sa o incalziti putin la microunde (aprox. 30 de secunde).
Rezulta aproape 2 cesti de glazura, care se pot pastra in frigider intr-un recipient inchis pana la 2 saptamani.
Foto: Flickr
Pofta buna!