Puteti servi acest crumble de mere caldut, in vase mici, individuale, cu frisca lichida, nebatuta.
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati cu furculita sau intr-un blender ingredientele pentru crumble (crema de branza, faina si zahar brun) pana cand compozitia capata aspectul unor cocoloase de aluat.
Lasati deoparte.
Topiti untul intr-o tigaie adanca.
Turnati faina si amestecati pana se formeaza o pasta.
Adaugati apa si cele 2 tipuri de zahar si aduceti la fierbere.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin.
Turnati lichidul peste mere si amestecati sa fie bine unse.
Adaugati scortisoara, ghimbir si miere si amestecati din nou.
Impartiti amestecul de mere in vase mici sau puneti-l pe tot intr-o tava de placinta si presarati pe deasupra amidon de porumb.
Acoperiti cu compozitia de crumble si dati la cuptor.
Coaceti aprox. 25 de minute daca folositi vase mici, individuale sau 40 de minute daca folositi o tava mare.
Crusta trebuie sa devina aurie, usor rumenita.
Lasati sa se raceasca inainte de a servi.
Foto: Flickr
Pofta buna!