Site coolinaria.ro

Crumble de mere cu crema de branza


Puteti servi acest crumble de mere caldut, in vase mici, individuale, cu frisca lichida, nebatuta.

Crumble de mere cu crema de branza

Ingrediente:
  • Pentru crumble:
  • 250 gr crema de branza, la temperatura camerei
  • 250 gr faina care creste singura (are incorporat bicarbonat de sodiu si praf de copt)
  • 100 gr zahar brun
  • Pentru umplutura de mere:
  • 3 mere Granny Smith, decojite si taiate cubulete
  • 50-60 gr unt
  • 2 linguri faina care creste singura
  • 50 gr zahar brun
  • 50 gr zahar alb
  • 80 ml apa
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • un praf de ghimbir ras
  • 7-8 gr miere
  • 8 gr amidon de porumb
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
Amestecati cu furculita sau intr-un blender ingredientele pentru crumble (crema de branza, faina si zahar brun) pana cand compozitia capata aspectul unor cocoloase de aluat.
Lasati deoparte.

Topiti untul intr-o tigaie adanca.
Turnati faina si amestecati pana se formeaza o pasta.
Adaugati apa si cele 2 tipuri de zahar si aduceti la fierbere.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca putin.
Turnati lichidul peste mere si amestecati sa fie bine unse.
Adaugati scortisoara, ghimbir si miere si amestecati din nou.

Impartiti amestecul de mere in vase mici sau puneti-l pe tot intr-o tava de placinta si presarati pe deasupra amidon de porumb.
Acoperiti cu compozitia de crumble si dati la cuptor.
Coaceti aprox. 25 de minute daca folositi vase mici, individuale sau 40 de minute daca folositi o tava mare.
Crusta trebuie sa devina aurie, usor rumenita.
Lasati sa se raceasca inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!