Site coolinaria.ro

Briose cu ananas si clementine



Briose cu ananas si clementine

Ingrediente:
  • Pentru 12 briose sau 24 de mini-briose:
  • 100 gr ananas (din conserva)
  • 100 gr clementine (aprox. 4-5)
  • 1 banana
  • 100 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 1 ou
  • 330 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 110 gr smantana
  • 60 ml lapte
  • un praf de sare
  • Pentru topping:
  • 50 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara rasa
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 50 gr unt
Mod de preparare:
Taiati ananasul in cubulete si lasati-l la scurs. Trebuie sa aiba cat mai putina zeama posibil.
Curatati clementinele si puneti feliile in aceeasi strecuratoare cu ananasul.
Curatati si taiati banana in cubulete. Adaugati-o peste celelalte fructe.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.

Intre timp, intr-un vas suficient de mare, frecati bine untul moale (la temperatura camerei) cu zaharul. Apoi, adaugati oul si continuati sa amestecati.
Intr-un alt vas, amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si putina sare.
In al treilea recipient (de preferat unul din care se poate turna usor), amestecati smantana cu laptele.

Incorporati ingredientele ude si uscate in vasul cu unt, adaugandu-le treptat si alternand.
Amestecati bine.
Apoi, incorporati cu grija bucatile de fructe.

Amestecati separat toate ingredientele pentru topping, untul fiind topit in prealabil.
Cu ajutorul unei furculite, dati-i aspectul de crumble (cocoloase de aluat).

Intr-o tava din silicon pentru briose, puneti aluatul cu lingura si presarti pe deasupra topping-ul.
Coaceti 15-20 de minute la 150-160 grade Celsius, sau pana iese bine testul cu scobitoarea.

Foto: Flickr


Pofta buna!