Pentru a da pastelor o textura aparte si pentru a nu apela si aici la branzeturile clasice, se pot presara pe deasupra firimituri de paine prajita, amestecate cu o conserva de sardine in ulei, maruntite si prajite pana se dizolva.
Mai intai, preparati sosul de rosii astfel:
Prajiti ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie.
Adaugati rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, fulgii de ardei iute si vinul rosu.
Fierbeti cel putin 25 de minute.
Amestecati toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, daca aveti.
Modelati intre palme sfere mici de aprox. 1 cm diametru.
Prajiti chiftelutele pana se rumenesc.
Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, adaugati sosul de rosii preparat in prealabil.
Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe.
Foto: Flickr
Pofta buna!