Timpul de gatit precizat aici ia in calcul ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei. Daca ingredientele sunt abia scoase din frigider, va dura mai mult prepararea retetei.
Preincalziti cuptorul la 100C.
Intr-un castron, bateti cu telul galbenusurile cu zaharul, pana li se deschide culoarea, apoi adaugati smantana, laptele si semintele de vanilie razuita, continuan d sa amestecati cu telul.
Strecurati amestecul printr-o sita si impartiti-l in 8 forme de briose sau vase mici de ceramica (ramequin).
Tineti crema in cuptor 1 ora si 15 minute, sau pana cand se ingroasa putin, dar inca "tremura" la mijloc.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
Acoperiti si puneti formele in congelator cel putin 6 ore.
Cu o jumatate de ora inainte de a servi crema, scoateti-o din forme si asezati fiecare portie pe o farfurioara, in frigider.
Cand serviti, presarati pe fiecare portie de crema un strat uniform de zahar pudra.
Caramelizati cu un fier special sau o lampa de bucatarie cu gaz.
Lasati sa se raceasca putin inainte de a pudra cu mai mult zahar, continuand sa caramelizati pana se obtine culoarea dorita.
Serviti imediat.
Foto: Flickr
Pofta buna!