Site coolinaria.ro

Mini-tarte cu crema de cocos


Un desert vegetarian foarte usor de preparat, in conditia in care nu trebuie sa preparati aluatul, pentru ca il gasiti deja gata facut, sub forma unor cruste dulci de mini-tarte.
Crema de cocos se poate folosi la fel de bine si pentru a umple o tarta mare.

Mini-tarte cu crema de cocos

Ingrediente:
  • 24 cruste de mini-tarte dulci (din supermarket)
  • 35 gr nuca de cocos
  • 400 gr tofu
  • 50 gr zahar brun
  • 3 linguri lapte de cocos indulcit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Nuca de cocos razuita in fulgi mari se pune pe o foaie de copt si se coace la cuptor la 120 grade Celsius, dupa care se lasa deoparte sa se raceasca.

Celelalte ingrediente (cu exceptia aluatului) se pun in robotul de bucatarie.
Atentie: tofu trebuie sa fie bine scurs si tamponat cu servete de hartie pentru a fi cat mai uscat!

Dupa ce se mixeaza bine, se incorporeaza fulgii de cocos si se tine compozitia in frigider aprox. 2 ore.
Cu ajutorul unei pungi de umplut, se distribuie crema in crustele de aluat.
Puteti servi mini-tartele cu cateva afine pe deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!