Site coolinaria.ro

Peste cu sos de unt si lamaie



Peste cu sos de unt si lamaie

Ingrediente:
  • 4 fileuri de peste tilapia (sau alt peste alb)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 300 gr rosii cherry
  • 2 linguri patrunjel uscat
  • 3 linguri unt nesarat, rece
  • zeama de la 1 lamaie
  • faina alba
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca la foc tare. Adaugati rosiile cherry in strat uniform si lasati-le 2 minute, sa se "ofileasca", fara a le atinge. Adaugati jumatate din patrunjel si asezonati cu sare si piper, apoi mai gatiti inca 1-2 minute sau pana cand rosiile incep sa crape. Scoateti rosiile din tigaie si asezati-le pe o farfurie, acoperind cu folie de aluminiu, ca sa nu se raceasca. Stergeti tigaia si puneti-o din nou pe foc, de aceasta data mediu spre tare. Asezonati fileurile de peste cu sare si piper, dupa care le dati putin prin faina. Puneti in tigaie 2 linguri de ulei de masline. Cand se incinge uleiul, puneti fileurile de peste in tigaie si gatiti-le pe fiecare parte cate 4-5 minute. Cand sunt gata, asezati-le pe un platou de servit si acoperiti cu folie. Stergeti din nou tigaia si puneti-o tot pe foc mediu spre tare. Adaugati untul si lasati-l sa se rumeneasca usor. Adaugati zeama de lamaie si patrunjelul ramas. Turnati sosul de unt peste fileurile de peste si serviti cu rosiile cherry. Foto: Flickr


Pofta buna!