Site coolinaria.ro

Pizza cu ansoa si cartofi


Puteti folosi blat de pizza congelat, sau puteti prepara acasa aluatul, urmand reteta inclusa aici. In loc de ansoa, puteti folosi sardine.

Pizza cu ansoa si cartofi

Ingrediente:
  • Pentru 2 blaturi de pizza:
  • 250 gr faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • un praf de sare
  • Pentru topping:
  • 150 gr cartofi mici, feliati foarte subtire (ca pentru chips-uri)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 fileuri de ansoa
  • 4 linguri rozmarin proaspat, tocat fin
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • sare de mare si piper
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele uscate pentru aluat (faina, sarea si drojdia).
Adaugati uleiul si apoi apa calduta, putin cate putin.
Framantati aluatul si acoperiti-l cu un prosop de bucatarie umed.
Lasati-l intr-un loc cald 1-2 ore, ca sa-si dubleze volumul.
Intindeti aluatul cat de subtire puteti si puneti-l pe o foaie de copt.

Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Amestecati feliutele de cartofi cu ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare de mare si piper.
Distribuiti uniform acest amestec pe blatul de pizza si puneti pe deasupra bucatile de ansoa.
Coaceti 15 minute, pana cand se rumeneste pizza si marginile devin crocante.

Foto: Flickr


Pofta buna!