Puteti folosi blat de pizza congelat, sau puteti prepara acasa aluatul, urmand reteta inclusa aici. In loc de ansoa, puteti folosi sardine.
Amestecati ingredientele uscate pentru aluat (faina, sarea si drojdia).
Adaugati uleiul si apoi apa calduta, putin cate putin.
Framantati aluatul si acoperiti-l cu un prosop de bucatarie umed.
Lasati-l intr-un loc cald 1-2 ore, ca sa-si dubleze volumul.
Intindeti aluatul cat de subtire puteti si puneti-l pe o foaie de copt.
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius.
Amestecati feliutele de cartofi cu ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare de mare si piper.
Distribuiti uniform acest amestec pe blatul de pizza si puneti pe deasupra bucatile de ansoa.
Coaceti 15 minute, pana cand se rumeneste pizza si marginile devin crocante.
Foto: Flickr
Pofta buna!