Topiti jumatate din cantitatea de unt intr-o tigaie, la foc mediu.
Adaugati ceapa tocata si prajiti pana se inmoaie, dar fara sa prinda culoare.
Adaugati usturoiul zdrobit si ficateii de pui taiati in jumatati.
Prajiti pana cand ficateii se rumenesc pe toate partile si sunt bine patrunsi.
Adaugati brandy-ul, pudra de mustar si asezonati din belsug cu sare si piper negru proaspat macinat.
Intr-un robot de bucatarie, puneti amestecul de ficatei si 55 de grame din untul ramas si mixati pana rezulta o compozitie omogena si fina.
Asezonati cu sare si piper, dupa gust.
Puneti pateul intr-un mic bol ceramic si decorati cu o frunza de dafin.
Topiti ultima bucata de unt (55 gr) intr-o tigaie curata.
Turnati untul peste pate, dati la rece si serviti cand doriti.
Foto: Flickr
Pofta buna!