Site coolinaria.ro

Galuste cu branza de vaci


Reteta traditionala ceha, galustele cu branza de vaci au fost adaptate cu usurinta la bucataria mai multor tari europene si se pot servi atat ca garnitura pentru felul principal, cat si ca desert, impreuna cu gem.

Galuste cu branza de vaci

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 225 gr branza de vaci, dulce
  • 75 gr unt sau margarina
  • 75 gr gris
  • 1 ou
  • sare si piper
Mod de preparare:
Amestecati bine toate ingredientele si lasati amestecul sa se odihneasca 30 de minute. Intindeti compozitia pe masa tapetata cu faina si taiati bucatele pe care le rulati intre palme, pentru a forma galuste de dimensiunea unor cartofi noi. Dati drumul galustelor intr-o oala cu apa si sare, in fierbere. Cand se ridica la suprafata, sunt gata. Scurgeti-le bine si serviti cu carne.


Pofta buna!