Site coolinaria.ro

Oua ochiuri la cuptor in sos de rosii si parmezan



Oua ochiuri la cuptor in sos de rosii si parmezan

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, feliute subtiri
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 850 gr rosii in suc propriu (2 conserve)
  • 425 gr rosii zdrobite (1 conserva)
  • 25 gr parmezan ras
  • 8 oua mari
  • sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Pregatiti 4 vase de cuptor, fiecare cu capacitatea de aprox. 350 ml si puneti-le pe o foaie de copt.

Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul la foc mediu.
Adaugati usturoi si rozmarin.
Amestecati pe foc pana cand usturoiul capata o culoare aurie, aprox. 2 minute.
Adaugati ambele tipuri de conserve de rosii si 2 linguri de parmezan ras. Aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si amestecati din cand in cand, pana se ingroasa usor, aprox. 3-4 minute.
Asezonati cu sare si piper.

Distribuiti in mod egal sosul de rosii in vasele de cuptor, pastrand deoparte cam 250 ml. spargeti cate 2 oua in fiecare vas.
Acoperiti, tot in mod egal, cu sosul ramas si 2 linguri de parmezan.
Coaceti pana cand se intaresc albusurile (galbenusurile trebuie sa ramana inca moi), aprox. 25 de minute, intorcand foaia de gatit la jumatatea timpului

Foto: Flickr


Pofta buna!