Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Pregatiti 4 vase de cuptor, fiecare cu capacitatea de aprox. 350 ml si puneti-le pe o foaie de copt.
Intr-o tigaie adanca, incingeti uleiul la foc mediu.
Adaugati usturoi si rozmarin.
Amestecati pe foc pana cand usturoiul capata o culoare aurie, aprox. 2 minute.
Adaugati ambele tipuri de conserve de rosii si 2 linguri de parmezan ras. Aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si amestecati din cand in cand, pana se ingroasa usor, aprox. 3-4 minute.
Asezonati cu sare si piper.
Distribuiti in mod egal sosul de rosii in vasele de cuptor, pastrand deoparte cam 250 ml.
spargeti cate 2 oua in fiecare vas.
Acoperiti, tot in mod egal, cu sosul ramas si 2 linguri de parmezan.
Coaceti pana cand se intaresc albusurile (galbenusurile trebuie sa ramana inca moi), aprox. 25 de minute, intorcand foaia de gatit la jumatatea timpului
Foto: Flickr
Pofta buna!