Site coolinaria.ro

Orez Basmati cu migdale



Orez Basmati cu migdale

Ingrediente:
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 1 lingura unt sau ulei vegetal
  • 200 gr orez Basmati
  • 375 ml apa
  • sare si un praf de sofran (optional, dupa gust)
Mod de preparare:
Puneti fulgii de migdale intr-o tigaie mica, la foc scazut spre mediu, amestecand din cand in cand, pana devin aurii si aromati.
Dureaza cateva minute pana ca migdalele sa-si schimbe culoarea, dar odata ce incep sa se rumeneasca, se ard foarte repede si trebuie supravegheate indeaproape.
Dupa ce se prajesc, luati-le de pe foc si lasati-le deoparte.

Topiti untul intr-o tigaie adanca, la foc mediu spre tare.
Adaugati orezul si amestecati cateva minute, pana se acopera uniform boabele si capata o usoara aroma de prajit.
Adaugati apa, amestecati si aduceti la fierbere.
Micsorati foarte mult flacara, acoperiti si lasati sa fiarba 25 de minute.

Dupa 25 de minute, luati de pe foc, dar nu ridicati capacul inca - mai lasati 5 minute orezul in aburi.
Dupa 5 minute, luati capacul si amestecati.
Gustati si adaugati sare, daca doriti.

Cand serviti, amestecati orezul cu migdalele prajite, pastrand cateva de presarat pe deasupra, pentru decor.

Foto: Flickr


Pofta buna!