Taiati codita buchetelelor de broccoli astfel incat sa incapa in forma de briose ca un copacel, dar sa ramana putin spatiu deasupra.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Fierbeti o oala cu apa si opariti cca. 3 minute buchetele de broccoli.
Clatiti bine in apa rece pentru a opri gatirea, apoi stergeti fiecare buchetel cu prosoape de hartie si lasati deoparte.
Bateti untul pana devine cremos si adaugati zaharul, continuand sa bateti pana se omogenizeaza si are aspect pufos.
Adaugati ouale pe rand, batand bine amestecul dupa fiecare ou pus.
Intr-un vas separat, amestecati ingredientele uscate: faina, praf de copt si condimente.
Adaugati amestecul uscat peste cel de unt si continuati sa amestecati.
La final, incorporati branza rasa cu o spatula.
Puneti in fiecare forma de briosa cate o lingura plina de aluat si loviti tava de masa, ca sa se aseze uniform aluatul.
Puneti cate un buchetel de broccoli in fiecare forma si acoperiti cu aluatul ramas, distribuit in mod egal.
Intindeti aluatul peste broccoli, dar fara a netezi excesiv.
Coaceti briosele aprox. 30 de minute, pana se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.
In timpul coacerii, untul din compozitie va mai da pe-afara, murdarind tavita de briose, dar nu este nici o problema.
Lasati briosele sa se raceasca coplet pe un gratar metalic inainte de a le servi, dar nu le lasati de pe-o zi pe alta.
Foto: Flickr
Pofta buna!