In loc de morcovi, puteti folosi si dovlecei, dar ar trebui adaugata la reteta si putina menta uscata.
Puneti iaurtul intr-o sita acoperita cu tifon si lasati la temperatura camerei aprox. 4 ore.
Intr-o oala de 3 litri, incingeti 75 ml de ulei si sotati ceapa, amestecand 5 minute la foc mediu.
Nu lasati sa se caramelizeze sau, mai rau, sa se arda.
Adaugati morcovii rasi, amestecand sa se combine uniform si mai lasati pe foc aprox. 10 minute.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Zdrobiti usturoiul cu sare intr-un mojar.
Puneti morcovii raciti intr-un bol mare si adaugati iaurtul scurs si usturoiul zdrobit.
Amestecati bine si mutati salata pe un platou de servit.
Amestecati uleiul ramas (25 ml) cu boia de ardei si stropiti morcovii, realizand eventual un model.
Decorati cu masline (daca doriti) si serviti rece sau la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!