Site coolinaria.ro

Lapte condensat de casa


Produs cheie pentru multe prajituri delicioase, laptele condensat se poate face foarte usor in casa, pentru un plus de sanatate fata de produsele din comert.

Lapte condensat de casa

Ingrediente:
  • Pentru 250 ml lapte condensat:
  • 470 ml lapte de vaca integral
  • 200 gr zahar
Mod de preparare:
Intr-o oala medie, amestecati laptele cu zahar.
Aduceti la fierbere la foc mediu, amestecand sa se dizolve.
Lasati pe foc 45-60 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand compozitia se ingroasa si se inchide putin la culoare, ramanand cam la 1/3 din volumul initial.
Ar trebui sa rezulte cam 240-250 ml.
Puteti masura si continuati fierberea, daca doriti.

Luati de pe foc, lasati sa se raceasca 15 minute, apoi strecurati intr-un borcan.
Puneti capacul borcanului si dati la rece.
Cand il folositi, lasati-l 15 minute la temperatura camerei.

Foto: Flickr


Pofta buna!