Site coolinaria.ro

Sos Hollandaise


Reteta clasica de sos, avand la baza un amestec de galbenus si unt, se intalneste in diverse retete delicioase si nu ne ia mult sa-i invatam maiestria.

Sos Hollandaise

Ingrediente:
  • 115 gr unt
  • 3 galbenusuri mari
  • 1 lingura + 1 lingurita zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • un praf de boia de ardei iute sau sos picant
  • 30 ml apa fierbinte
  • patrunjel proaspat, tocat fin (optional)
Mod de preparare:
Incingeti untul intr-o tigaie adanca pana se face spuma, dar nu-si schimba culoarea.
Intr-un castron mic, bateti galbenusurile cu zeama de lamaie, sare si boia de ardei (sau sos picant).
Adaugati treptat untul, continuand sa bateti, apoi apa fierbinte.

Puneti amestecul in tigaia incinsa si amestecati la foc mic, pana se ingroasa putin.
Serviti imediat sau lasati sosul maxim 30 de minute deasupra unui vas cu apa calda.
Daca doriti, puteti presara patrunjel proaspat tocat chiar inainte de servire.

Foto: Flickr


Pofta buna!