Site coolinaria.ro

Varza la cuptor cu lamaie


Zeama de lamaie completeaza perfect gustul dulceag al verzei, dar o puteti inlocui si cu sos de soia, daca preferati condimentele asiatice. De asemenea, inlocuiti uleiul de masline cu ulei de susan.

Varza la cuptor cu lamaie

Ingrediente:
  • Pentru 3-4 portii de garnitura:
  • 1 varza medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • piper negru proaspat macinat si sare de mare
  • felii de lamaie pentru servire (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Pulverizati ulei de masline pe o tava de copt.

Taiati varza in 8, trecand prin cotor.
Curatati apoi cu grija partea de cotor si asezati "feliile" de varza intr-un singur strat in tava de copt.
Incercati sa lasati cat mai mult spatiu posibil intre bucati.

Amestecati uleiul de masline cu zeama de lamaie.
Ungeti cu acest amestec si o pensula de silicon fiecare bucata de varza si asezonati din plin cu sare si piper.
Intoarceti cu grija varza si ungeti-o si pe cealalta parte si asezonati la fel.

Coaceti varza aprox. 15 minute, sau pana se rumeneste frumos partea de jos.
Intoarceti cu grija fiecare bucata si mai lasati la copt inca 10-15 minute, sa se patrunda bine.
Serviti fierbinte, cu felii de lamaie la dispozitie, in caz ca mai trebuie adaugata zeama.

Foto: Flickr


Pofta buna!