Se recomanda sa nu folositi masline grecesti, pentru ca sunt prea uscate pentru aceste fursecuri.
Reteta poate fi injumatatita, dar trebuie sa aveti grija sa nu lucrati prea mult aluatul.
Fierbeti oul pana devine tare (aprox. 10 minute) si pastrati doar galbenusul.
Cu un cutit bine ascutit, taiati maslinele in bucatele.
Amestecati bine untul, uleiul de masline, zaharul si galbenusul dat prin razatoare.
Incorporati rapid faina si amidonul de porumb si amestecati pana se incheaga aluatul.
Rulati aluatul intre doua foi de hartie de copt, pana ajunge de 6 mm grosime.
Lasati la rece peste noapte.
A doua zi, preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Folosind o forma rotunda de decupat aluat de 5,5 cm diametru, faceti mici discuri de aluat.
Asezati fursecurile pe o foaie din silicon sau, ca sa-si pastreze forma rotunda, folositi o tava pentru briose si coaceti in mai multe randuri.
Coaceti in cuptorul preincalzit aprox. 18-20 de minute.
Lasati sa se raceasca si scoateti din forma.
Aceste fursecuri se pastreaza bine intr-o cutie de tabla etansa pana la 6 saptamani.
Foto: Flickr
Pofta buna!