Site coolinaria.ro

Pesto cu ardei rosu



Pesto cu ardei rosu

Ingrediente:
  • 2 ardei rosii mari, curatati de seminte
  • 1 catel de usturoi mare
  • 2 linguri seminte de pin, putin prajite
  • 10 gr frunze de busuioc
  • sare si piper, dupa gust
  • ulei de masline
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Taiati ardeii in bucati mari si asezati-i cu pielita in jos intr-o tava cu hartie de copt.
Stropiti cu ulei de masline si presarati putina sare pe deasupra.

Dati ardeii la cuptor aprox. 20-25 de minute, pana se inmoaie si marginile devin usor transparente.
Pielita ar trebui sa se fi innegrit putin.

Intre timp, prajiti usor semintele de pin intr-o tigaie adanca, la foc mediu.
Puneti in robotul de bucatarie ardeii, usturoiul, semintele de pin si busuiocul.
Porniti robotul si turnati ulei de masline treptat, mixand pana se obtine o consistenta omogena de pasta.
Asezonati cu sare si piper.

Serviti cu pastele preferate.
Se pastreaza intr-un borcan etans pana la 2 saptamani.

Foto: Flickr


Pofta buna!