Site coolinaria.ro

Dulceata de ceapa galbena


Otetul balsamic echilibreaza dulceata data de zahar, iar cimbrul proaspat ii da o nota de profunzime. Astfel, dulceata de ceapa devine garnitura ideala pentru o friptura de rata, dar o puteti servi cu succes si alaturi de branza.

Dulceata de ceapa galbena

Ingrediente:
  • 600 gr ceapa galbena, feliata subtire
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 fire cimbru proaspat
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri otet balsamic
  • 120 ml apa rece
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca, la foc mediu.
Adaugati ceapa si cimbrul.
Tineti pe foc 15-20 de minute sau pana se caramelizeaza ceapa si amestecati din cand in cand.
Adaugati zaharul si mai tineti pe foc 3 minute, amestecand in continuu.
Adaugati otetul si apa. Aduceti la fierbere si micsorati flacara.
Fierbeti la foc mic, fara capac, aprox. 5 minute sau pana se ingroasa dulceata.

Foto: Flickr


Pofta buna!