Site coolinaria.ro

Lapte de migdale


Pasta de migdale ramasa se poate folosi in diverse retete de prajituri sau ca crusta pentru peste si carne de pasare.

Lapte de migdale

Ingrediente:
  • 150 gr migdale crude
  • 1 l apa filtrata
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • indulcitor, dupa gust (miere sau sirop de artar)
  • condimente, dupa gust (de ex. scortisoara, cuisoare...)
Mod de preparare:
Puneti migdalele la inmuiat in apa filtrata si tineti-le asa in frigider 2 zile.
Daca va grabiti, puteti sa le lasati si doar peste noapte.
Aruncati apoi apa in care au stat la inmuiat.

Puneti migdalele cu un litru de apa filtrata in blender si adaugati dupa gust condimente si indulcitori.
Pasati-le la viteza maxima, pana ce compozitia devine spumoasa, aprox. 1-2 minute.

Strecurati printr-o bucata de tifon des intr-un borcan de sticla.
Stoarceti bine compozitia, pentru a obtine cat mai mult lapte de migdale.

Laptele de migdale se pastreaza in frigider maxim 3 zile.
Agitati borcanul de fiecare data inainte de a foosi laptele.

Foto: Flickr


Pofta buna!