De Ziua Indragostitilor, indulciti cafeaua si ceaiul cu inimioare de zahar colorat, preferabil in roz sau rosu. Mai mult, le puteti adauga si aroma preferata: vanilie, menta, rom, lamaie, portocala...
Amestecati toate ingredientele intr-un castronel, adaugand colorantul alimentar treptat, cate o picatura, ca sa va asigurati ca nu ese o culoare prea intensa.
Cand culoarea este uniforma, puneti pasta de zahar in forme din silicon pentru bomboane, in acest caz, in forma de inimioare.
Apasati pasta bine in formele de silicon si apoi scoateti inimioarele de zahar si intindeti-le pe o foaie de copt.
Ca sa-si pastreze bine forma, pasta nu trebuie sa fie prea umeda, dar nu e greu sa ajungeti la consistenta dorita.
Dati 5 minute la cuptor, la foc foarte mic, sa se usuce.
Inimioarele de zahar se solidifica de tot dupa aprox. 40 de minute dupa ce le scoateti din cuptor.
Depozitati intr-un borcan de sticla.
Daca nu vreti sa le puneti in cuptor, le puteti lasa sa se usuce la temperatura camerei, peste noapte.
Puteti face chiar si un curcubeu de inimioare, folosind 7 coloranti.
Foto: Flickr
Pofta buna!