Trufe de ciocolata cu bourbon
Crema ganache din care sunt facute aceste bomboane se poate folosi si pentru a decora prajituri sau pentru a indulci cafeaua.
Ingrediente:
- Pentru 40 bomboane:
- 450 gr ciocolata neagra, bucatele
- 110 gr smantana grasa (pt frisca)
- 115 ml whiskey bourbon
- un praf de sare
- 130 gr miez de nuca tocat
Mod de preparare:
Fierbeti smantana si luati de pe foc.
Adaugati bucatile de ciocolata si amestecati pana cand compozitia e omogena.
Adaugati whisky si amestecati pana se incorporeaza bine, apoi adaugati un praf de sare.
Lasati amestecul (ganache) sa se odihneasca la temperatura camerei pana se intareste (aprox. 4 ore).
Folosind 2 linguri, impartiti compozitia in portii de aprox. 14-15 grame si rulati-o apoi intre palme, pentru a forma bilute fine de ciocolata.
Dati apoi aceste bilute prin miezul de nuca tocat (nu prea fin).
Foto: Flickr
Pofta buna!