Site coolinaria.ro

Tocinei


Reteta de tocinei face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat de restaurantul "Bucatarasul cel dibaci" cu sprijinul agentiei de relatii publice Russenart Communications si este primita de la Cabana Zada, din comuna Carlibaba, Judetul Suceava (Bucovina).

Produsul "Tocinei" poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

Despre Cabana Zada, aflati mai multe pe site-ul Chef Buzu.

Tocinei

Ingrediente:
  • 2 kg de cartofi
  • 1lingura de sare
  • piper
  • 2 oua
  • 1lingura de faina
  • 1pumn de branza de burduf
  • untura de porc
  • smantana
Mod de preparare:
Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta).
Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper.
Se amesteca apoi cu branza.

Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu.
Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie.

Se scoate, se unge pe deasupra cu cateva linguri de smantana, se taie si se serveste cat e cald.


Pofta buna!