Un desert racoritor, ideal de servit intr-o seara romantica, alaturi de cupe de sampanie.
Intr-o tigaie adanca, puneti sampania, zaharul, siropul de glucoza si coaja de lamaie (sau grepfrut).
Aduceti la fierbere si luati de pe foc dupa ce dizolva complet zaharul.
Strecurati intr-un castron din inox, pentru a se raci mai repede.
Adaugati zeama de lamaie si de grepfrut si lasati sa se raceasca de tot.
Pentru asta, puteti pune castronul intr-unul mai mare, umplut pe jumatate cu apa rece si gheata si amestecati pana cand mixul cu sampanie este racit complet, reimprospatand gheata din castronul mare ori de cate ori e necesar.
Alternativa ar fi sa acoperiti castronul cu folie alimentara si sa-l lasati in frigider peste noapte sau cateva ore in congelator.
Procesati amestecul intr-un aparat de facut inghetata, conform indicatiilor aparatului.
Transferati compozitia intr-o cutie etansa si lasati-o in congelator cel putin 6 ore, ca sa inghete bine.
Foto: Flickr
Pofta buna!