Site coolinaria.ro

Crochete de peste sarat


Puteti servi crochetele alaturi de mazare si sos tartar sau piure cu sos picant.

Crochete de peste sarat

Ingrediente:
  • Pentru 10 crochete:
  • 100 gr peste alb sarat, uscat
  • 200 gr cartofi
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 linguri boia de ardei
  • 2 felii paine
  • 2 oua
Mod de preparare:
Lasati pestele sarat la inmuiat in apa 12 ore, dupa care il taiati in bucatele mici.
Curatati cartofii si fierbeti-i in apa cu sare pana se inmoaie.
Intre timp, prajiti painea si faceti-o firimituri.
Zdrobiti cartofii impreuna cu pestele, un ou, patrunjel proaspat si 1 lingura de boia de ardei si lasati sa se raceasca.
Bateti oul intr-o farfurie adanca si in alta farfurie amestecati firimiturile cu lingura de boia de ardei ramasa.

Formati crochete din amestecul de peste si cartofi, cam doua linguri cu varf pentru fiecare crocheta.
Dati crochetele prin ou, apoi prin firimituri.
Coaceti la cuptor la 200 grade Celsius 15 minute.
Le puteti servi imediat sau le puteti lasa sa se raceasca si le incalziti mai tarziu.

Foto: Flickr


Pofta buna!