Site coolinaria.ro

Sorbet de urzici cu lamaie


Racoriti-va cu acest sorbet de sezon dupa o masa picanta sau grea. Usor intepator, il puteti servi si cu putina votca.

Sorbet de urzici cu lamaie

Ingrediente:
  • 150 ml apa
  • 100 ml zeama de lamaie (de la 6 lamai)
  • 150 gr zahar
  • 1/2 plasa de urzici
Mod de preparare:
Aduceti apa la fierbere si adaugati zaharul, amestecand pana se dizolva.
Lasati pe foc pana incepe sa se transforme in sirop.

Taiati destul de mare frunzele de urzica si adaugati jumatate din cantitate in oala, impreuna cu zeama de lamaie.
Lasati-le 20 de minute sa se inmoaie si sa se opareasca.
Strecurati frunzele si puneti sorbetul intr-o farfurie intinsa pe care o lasati o ora in congelator.

Scoateti farfuria din congelator si puneti compozitia in robotul de bucatarie impreuna cu frunzele de urzica proaspete.
Dati din nou la congelator, scoateti dupa o ora si spargeti sorbetul cu o furculita.
Mai dati la congelator inca 2 ore.

Foto: Flickr


Pofta buna!