Site coolinaria.ro

Chec cu iaurt si rubarba


Datorita iaurtului, acest chec este foarte pufos, fara pic de oua sau unt!

Chec cu iaurt si rubarba

Ingrediente:
  • 250 gr faina care creste singura
  • 200 gr zahar brun (Muscovado)
  • 250 ml iaurt natural
  • 1 lingura ghimbir proaspat
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 ml miere
  • 100 gr rubarba, taiata cubulete de 1 cm
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius si tapetati o tava de chec cu hartie de copt.
Amestecati faina cu zaharul si scortisoara.
Adaugati iaurtul si mierea si amestecati pana se combina uniform.
Puneti jumatate din aluat in tava de copt si adaugati cubuletele de rubarba.
Turnati deasupra si restul aluatului.

Coaceti o ora, maxim o ora si 15 min.
Lasati sa se raceasca 10 minute.
Scoateti checul din tava si puneti-l intr-o punga de plastic pe care o inchideti si-l lasati asa sa se raceasca de tot.

Foto: Flickr


Pofta buna!