Site coolinaria.ro

Bors de sfecla rosie


Reteta "Bors de sfecla rosie" face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti", derulat la restaurantul "Bucatarasul cel dibaci" cu sprijinul agentiei de relatii publice Russenart Communications si este primita de la Pensiunea Collada, din Gura Humorului, Judetul Suceava (Bucovina).

Produsul "Bors de sfecla rosie" poate fi degustat la un pret promotional, in perioada 25 februarie – 3 martie 2013, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

Despre Pensiunea Collada, aflati mai multe pe site-ul Chef Buzu.

Bors de sfecla rosie

Ingrediente:
  • 4 sfecle rosii
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 kg cartofi
  • 2 oua
  • 1 cana smantana
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 lingura bulion de rosii
  • taitei
  • 1 litru bors de putina
  • leustean, dupa gust
Mod de preparare:
Se coc in cuptor sfeclele rosii. Se taie marunt ceapa, morcovul si cartofii. Se face o dirasala din oua si smantana. Se pun la calit zarzavaturile, apoi se pune pasta de ardei si bulionul de rosii. Se pune la fiert in 3 litri de apa. Dupa ce au fiert legumele, se pun taitei. Se adauga borsul de putina. Se da deoparte si se adauga dirasala, se mai pune pe foc 2 minute. Se da de pe foc, se adauga sfecla rosie coapta, curatata si data prin razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga leustean, dupa gust.


Pofta buna!