Site coolinaria.ro

Prajiturele dulce de leche


Delicioasa crema "dulce de leche" este aici umplutura unui sandvis de biscuiti de casa pufosi.

Prajiturele dulce de leche

Ingrediente:
  • Pentru biscuiti:
  • 125 gr faina
  • 125 gr amidon de porumb
  • 200 gr unt rece
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 prafuri de sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 ml lapte evaporat
  • 400 ml lapte condensat
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 1 baton scortisoara
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele pentru biscuiti in robotul de bucatarie.
Apoi, lucrati aluatul manual, cu rabdare, pentru ca "firimiturile" sa se inchege.
Totusi, trebuie sa va miscati destul de repede, pentru ca untul sa nu se topeasca.

Intindeti o foaie de aluat foarte subtire, de 2-3 mm grosime, pe blatul de lucru tapetat cu faina.
Decupati cerculete de aluat de 3 cm diametru. Puteti folosi pentru asta un pahar de shot.
Asezati biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coaceti 12-15 minute la 175 grade Celsius, pana incep sa se rumeneasca usor.
Lasati-i sa se raceasca.

Intr-o oala cu fund gros, puneti toate ingredientele pentru crema, la foc mediu spre mic, aprox. 45 de minute.
La inceput, amestecati din cand in cand, iar spre final amestecati in continuu.
Aveti grija ca se poate arde!
Crema se va ingrosa pe masura ce se raceste.

Pentru sandvisurile de biscuiti, procedati astfel:
Cat umplutura este calduta inca, puneti cate o lingurita (sau lingura mica) pe un biscuite.
Lasati cateva secunde sa se raceasca si puneti deasupra un alt biscuite.
Apasati usor, pentru ca crema sa fie vizibila peste tot, dar fara a da pe dinafara.
Pudrati cu zahar si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!