Jeleu de fructe mozaic
Puteti alege ce arome de suc doriti, dar pastrati numarul de 4 (mai ales la coloranti), pentru a spori impactul vizual.
Ingrediente:
- 16 linguri agar agar
- 240 ml din fiecare suc de fructe: portocale, lamaie, capsuni, lime
- colorant alimentar portocaliu, galben, rosu, verde
- 480 ml lapte condensat
Mod de preparare:
Fierbeti fiecare suc separat.
Dizolvati cate 3 linguri de agar agar in fiecare aroma si adaugati colorant alimentar.
Turnati in vase patrate si dati la rece 6 ore (sau peste noapte).
Incalziti laptele condensat si adaugati in el 4 linguri de agar agar.
Lasati sa se dizolve si sa se raceasca.
Dupa ce s-au inchegat si racit bine cele 4 arome de suc, taiati-le in cubulete mici.
Amestecati cu grija cubuletele intr-o tava de cozonac.
Turnati deasupra amestecului de jeleu laptele condensat si dati la rece peste noapte.
Taiati si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!