Site coolinaria.ro

Crumble de mango cu ghimbir


Serviti acest desert fierbinte, impreuna cu iaurt natural (preferabil, grecesc) sau crema de vanilie facuta in casa.

Crumble de mango cu ghimbir

Ingrediente:
  • Pentru 8 portii:
  • 100 g unt taiat cubulete
  • 3 mango coapte, decojite si taiate felii
  • 180 g fructe la alegere (zmeura, afine, coacaze)
  • zeama si coaja de la o portocala sau o mandarina
  • 4 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1/2 pudra de ghimbir
  • 140 g firimituri de paine
  • 100 g fulgi de porumb
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Ungeti o tava de prajituri cu unt.
Adaugati mango-ul, zaharul brun, zeama si coaja de la mandarina sau portocala si 8 linguri de apa.
Fierbeti la foc mic 5 minute, amestecand. Luati de pe foc si adaugati fructele pe care le-ati ales.

Intr-un castron puneti firimiturile de paine si fulgii de porumb, amestecand bine.
Adaugati untul, pudra de ghimbir si zaharul si framantati bine.
Turnati crumble-ul peste fructe, presarati fulgii de migdale si zahar pudra.

Coaceti 30 min, pana se rumeneste.
Puteti sa acoperiti cu o folie de aluminiu daca observati ca migdalele se rumenesc prea mult dupa 15 minute.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!