Site coolinaria.ro

Peste la cuptor cu sare de mare


Sarea grunjoasa ajuta la indepartarea pielii si pastreaza pestele suculent.
Serviti cu cartofi noi si mazare.

Peste la cuptor cu sare de mare

Ingrediente:
  • 1 peste alb intreg (biban sau platica)
  • 1 legatura de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1/4 ceapa, feliata
  • sare de mare, grunjoasa
  • 50 g unt
  • 1 lamaie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Uscati cu un servetel pestele si umpleti-l cu ceapa si ierburi.
Intr-o tava, presarati sare, asezati pestele, dupa care acoperiti complet cu sare.
Bagati la cuptor 25 min.
Cu 5 minute inainte sa scoateti de la cuptor, incepeti sa pregatiti sosul.
Topiti untul, adaugati piper, zeama si coaja de la lamaie.
Sarea cu care a fost acoperit pestele ar trebui sa ajute la curatarea pielii in momentul in care il scoateti din cuptor. Razuiti orice urma de sare de pe peste, acoperiti cu sosul fierbinte si putin patrunjel.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!