Site coolinaria.ro

Ciorba de fasole


Reteta traditionala de ciorba de fasole, atat de consumata in post, este inspirata aici din bucataria albaneza.

Ciorba de fasole

Ingrediente:
  • 400 g fasole alba, lasata la inmuiat peste noapte
  • 1 L supa sau apa
  • 150 g ceapa tocata
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 linguri pasta de tomate
  • chili pudra, dupa gust
  • 1 lingurita menta uscata
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare dupa gust
Mod de preparare:
Fierbeti fasolea intr-o oala fara capac, cca 5 min.
Clatiti si fierbeti inca 15 min, cu capac, in supa fierbinte sau alta apa.
Sotati ceapa in uleiul de masline pana cand devine aurie.
Adaugati 2 linguri de zeama din oala in care fierbeti fasolea, impreuna cu pasta de tomate si chili.

Gatiti 10 min sau pana cand se formeaza un sos gros, apoi turnati amestecul peste fasole.
Acoperiti si fierbeti 2 ore la foc mic, completand cu sare, menta si patrunjel cu putin timp inainte de a lua de pe foc.
Serviti fierbinte.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!