Site coolinaria.ro

Risotto cu ceapa rosie si branza albastra



Risotto cu ceapa rosie si branza albastra

Ingrediente:
  • 50 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe rosii, tocate fin
  • 2-3 catei de usturoi, tocati fin
  • 300 g orez
  • 2-3 fire de rozmarin
  • 200 ml vin alb
  • 1,5 L supa de legume fierbinte
  • sare si piper
  • 6 felii sunca de Parma
  • 150 g branza albastra
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, topiti untul si 1 lingura de ulei, adaugati ceapa si usturoiul si caliti usor 2-3 minute, dupa care adaugati orezul.
Adaugati frunzele de rozmarin impreuna cu vinul, un polonic cu supa de legume si un praf de sare si de piper.

Fierbeti, amestecand, asteptati ca orezul sa absoarba supa, dupa care continuati sa adaugati supa in acelasi mod pana cand se termina.
Ar trebui sa dureze in jur de 25 min.

Intr-o alta tigaie, incalziti uleiul ramas si prajiti sunca de Parma cca 2 min.
Dupa ce a devenit crocanta, taiati-o fasii lungi.
Adaugati jumatate din branza in risotto, turnati in farfurii si decorati cu branza ramasa si sunca de Parma.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!