Site coolinaria.ro

Sorbet de mere si coacaze negre


Daca aveti prea multe mere, le puteti transforma intr-un desert racoritor si delicios, pe care-l puteti pastra in congelator si pentru alte ocazii.
Brandy-ul il puteti omite in etapa de preparare a sorbetului si il adaugati cand serviti.

Sorbet de mere si coacaze negre

Ingrediente:
  • 8 mere mari, decojite si fara cotor (Granny Smith)
  • zeama si coaja de la 4 lamai verzi (lime)
  • 110 g zahar pudra
  • 110 g gem de coacaze negre
  • 120 ml brandy
Mod de preparare:
Taiati merele in cubulete cu latura de 1 cm.
Intr-un robot de bucatarie, puneti merele si restul ingredientelor si pasati bine.
Folositi o sita foarte fina pentru a transfera pasta intr-un castron.

Turnati rapid acest piure in aparatul de facut inghetata si folositi instructiunile aparatului pentru a transforma compozitia intr-un sorbet.
Este posibil sa dureze putin mai mult decat de obicei din cauza proprietatii anti-inghet a alcoolului.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!