Ciorba de pui
Ciorba romaneasca traditionala cu pui si legume din belsug. Carnea de pui fiarta o puteti folosi apoi in sandvisuri sau in diferite retete ce necesita pui gatit.
Ingrediente:
- 1 pui de 1,5 kg, fara tartita
- 1 foaie de dafin
- condimente
- 3 cepe medii, taiate felii
- 3 morcovi, taiati julienne
- 1 telina, taiata julienne
- patrunjel, tocat
- sare
- 1/2 varza, feliata
- 150 ml smantana
- 1 lingura otet din vin alb
- 3 galbenusuri, batute
- marar si cimbru
Mod de preparare:
Intr-o oala mare fierbeti puiul impreuna cu foaia de dafin, condimentele, legumele si putina sare.
Dati in clocot de 3 ori, spumati si de fiecare data mai adaugati putina apa rece ca sa se limpezeasca.
Lasati la foc mic 75-90 min, pana cand puiul se fragezeste si cu 15 min inainte sa luati de pe foc, adaugati varza.
Separat, amestecati smantana cu otetul, galbenusurile si o lingura de supa.
Luati oala de pe foc si scoateti puiul.
Adaugati compozitia de ou, fara sa mai fierbeti din nou.
Serviti fierbinte si decorati cu marar si cimbru.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!