Site coolinaria.ro

Ciorba de pui


Ciorba romaneasca traditionala cu pui si legume din belsug. Carnea de pui fiarta o puteti folosi apoi in sandvisuri sau in diferite retete ce necesita pui gatit.

Ciorba de pui

Ingrediente:
  • 1 pui de 1,5 kg, fara tartita
  • 1 foaie de dafin
  • condimente
  • 3 cepe medii, taiate felii
  • 3 morcovi, taiati julienne
  • 1 telina, taiata julienne
  • patrunjel, tocat
  • sare
  • 1/2 varza, feliata
  • 150 ml smantana
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 3 galbenusuri, batute
  • marar si cimbru
Mod de preparare:
Intr-o oala mare fierbeti puiul impreuna cu foaia de dafin, condimentele, legumele si putina sare.
Dati in clocot de 3 ori, spumati si de fiecare data mai adaugati putina apa rece ca sa se limpezeasca.
Lasati la foc mic 75-90 min, pana cand puiul se fragezeste si cu 15 min inainte sa luati de pe foc, adaugati varza.

Separat, amestecati smantana cu otetul, galbenusurile si o lingura de supa. Luati oala de pe foc si scoateti puiul.
Adaugati compozitia de ou, fara sa mai fierbeti din nou.
Serviti fierbinte si decorati cu marar si cimbru.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!