Site coolinaria.ro

Tiramisu cu mascarpone



Tiramisu cu mascarpone

Ingrediente:
  • Pentru 10-12 portii:
  • 6 galbenusuri
  • 140 g zahar
  • 400 g smantana grasa (pt frisca)
  • 280 g mascarpone
  • 2 pachete piscoturi
  • 80 ml lichior de cafea
  • Pentru frisca dulce:
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar
  • 1/4 lingurita vanilie
  • Pentru decor:
  • cacao si bucatele de ciocolata
Mod de preparare:
Bateti galbenusurile cu zaharul pana se omogenizeaza si se ingroasa, aprox. 1 minut.
Puneti amestecul la baie de aburi (bain-marie).
Micsorati flacara si gatiti 8-10 minute, amestecand in continuu.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Adaugati branza mascarpone, batand bine.
Bateti smantana pentru frisca pana se formeaza varfuri tari.
Incorporati in amestecul de galbenusuri si lasati deoparte.

Tapetati fundul unui vas (de aprox. 3 litri) cu jumatati de piscoturi.
Stropiti cu lichior de cafea.
Adaugati deasupra jumatate din crema, apoi inca un strat de piscoturi, lichior de cafea si al doilea strat de crema.
Decorati cu frisca dulce, cacao si bucatele de ciocolata.
Acoperiti si dati la frigider peste noapte (sau mai multe ore).

Foto: Flickr


Pofta buna!