Site coolinaria.ro

Tort inima


Faceti un cadou dulce ori de cate ori doriti! Acest tort cu frisca si capsuni este foarte racoritor si adecvat sezonului.

Tort inima

Ingrediente:
  • 170 gr zahar
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 20 gr cacao
  • 50 gr migdale macinate sau faina de migdale
  • 1/2 lingurita drojdie
  • un praf de sare
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 5 linguri brandy
  • Pentru umplutura si decor:
  • 400 gr frisca
  • 2 cani capsuni
Mod de preparare:
Bateti spuma ouale cu zaharul.
Apoi, incorporati faina cernuta cu drojdie, cacao si sare, adaugand migdalele macinate la final.
Coaceti la 180 grade Celsius aprox. 35 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru prepararea siropului, fierbeti apa cu zahar si adaugati lichiorul dupa ce dati deoparte de pe foc.
Dupa ce se raceste tortul, taiati-l in doua straturi si umpleti cu frisca si capsuni feliate.
Procedati la fel si pentru decor, completand apoi dupa bunul plac.


Pofta buna!