Site coolinaria.ro

Rulada cu gem (fara grasimi)


Blatul este fara galbenusuri, iar pentru umplutura se poate folosi (din belsug) orice gem preferat, dulceata, crema de ciocolata, de castane, de vanilie...
Cand serviti rulada, pudrati-o cu zahar.

Rulada cu gem (fara grasimi)

Ingrediente:
  • Pentru 6 persoane:
  • 6 oua (doar albusurile)
  • 50 gr zahar fin
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic drojdie
  • 100 gr faina
  • gem
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius.
Spargeti ouale si separati albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol de salata, bateti albusurile spuma tare, cu un praf de sare.
Adaugati zaharul fin si zaharul vanilat, amestecand usor cu o spatula.
Bateti cu telul timp de 10 minute.
Incorporati faina si pliculetul de drojdie.
Amestecati pentru ca aluatul sa fie perfect omogen.

Intindeti aluatul pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt (sulfurizata).
Dati la cuptor 10 minute, la gradatia 7.
Odata copt aluatul, rulati-l imediat impreuna cu hartia de copt si lasati sa se raceasca.
Derulati si inlaturati hartia.
Ungeti cu gem aluatul si rulati din nou, bine strans.
Dati la rece pana cand o serviti.


Pofta buna!