Site coolinaria.ro

Crema bavareza


Crema bavareza este un desert clasic asemanator cremei de vanilie pentru prajituri, dar este ingrosata cu gelatina in loc de faina sau amidon de porumb. In plus, de multe ori este aromata cu lichior.

Crema bavareza

Ingrediente:
  • 1 pastaie de vanilie
  • 300 g smantana
  • 1 lingura gelatina pudra
  • 3 linguri lapte
  • 50 g zahar
  • 5 galbenusuri de ou
  • 300 g frisca
  • 6 capsuni feliate
Mod de preparare:
Desfaceti pastaia de vanilie si puneti-o in smantana.
Dati in fiert, opriti focul si lasati sa se aseze 1 ora.
Scoateti pastaia si razuiti semintele in smantana.
Presarati gelatina peste lapte si puneti deoparte.

Bateti zaharul cu ouale.
Incalziti din nou smantana si treptat adaugati ouale.
Fierbeti amestecul la bain-marie si amestecati pana se ingroasa.
Luati de pe foc si adaugati laptele cu gelatina.

Puneti castronul intr-un vas mai mare cu gheata si amestecati pana atinge temperatura camerei.
Incorporati frisca si turnati in 6 vase mai mici.
Tineti la frigider 4-5 ore si decorati cu capsuni.

Foto: Wikipedia


Pofta buna!