Ragu de ciuperci cu ton
O reteta rapida si simpla, dar cu destul de multe ingrediente. Serviti fierbinte cu salata verde si orez simplu.
Ingrediente:
- Pentru 4 portii:
- 25 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cepe medii, tocate marunt
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 300 g ciupercute, sterse, nu spalate, feliate
- 2 linguri faina
- 2 linguri patrunjel verde, tocat
- 400 g rosii la conserva, tocate
- 3 linguri bere
- putin sos Worcestershire
- 3 linguri parmezan ras
- 3 linguri branza Cheddar
- o mana firimituri
- 280 g ton maruntit, scurs (din conserva)
- 2 linguri frunze de busuioc
Mod de preparare:
Incingeti untul impreuna cu uleiul si caliti ceapa 3 min.
Adaugati usturoiul si ciupercile si caliti inca 3 min.
Adaugati faina si lasati pe foc inca 1 min.
Adaugati rosiile si berea si aduceti la fierbere.
Adaugati sosul Worcestershire si tonul maruntit, fierbeti la mic pana scade putin, aprox 6 min.
Asezonati cu sare si piper.
Turnati intr-o cratita.
Amestecati ambele tipuri de branza cu miezul de paine si presarati peste ton.
Tineti pe foc 5 min pentru ca topping-ul de branza sa se topeasca.
Presarati frunzele de busuioc pe deasupra si serviti.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!