Site coolinaria.ro

Ragu de ciuperci cu ton


O reteta rapida si simpla, dar cu destul de multe ingrediente. Serviti fierbinte cu salata verde si orez simplu.

Ragu de ciuperci cu ton

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 25 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cepe medii, tocate marunt
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 300 g ciupercute, sterse, nu spalate, feliate
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri patrunjel verde, tocat
  • 400 g rosii la conserva, tocate
  • 3 linguri bere
  • putin sos Worcestershire
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 linguri branza Cheddar
  • o mana firimituri
  • 280 g ton maruntit, scurs (din conserva)
  • 2 linguri frunze de busuioc
Mod de preparare:
Incingeti untul impreuna cu uleiul si caliti ceapa 3 min.
Adaugati usturoiul si ciupercile si caliti inca 3 min.
Adaugati faina si lasati pe foc inca 1 min.
Adaugati rosiile si berea si aduceti la fierbere.
Adaugati sosul Worcestershire si tonul maruntit, fierbeti la mic pana scade putin, aprox 6 min.

Asezonati cu sare si piper.
Turnati intr-o cratita.
Amestecati ambele tipuri de branza cu miezul de paine si presarati peste ton.
Tineti pe foc 5 min pentru ca topping-ul de branza sa se topeasca.
Presarati frunzele de busuioc pe deasupra si serviti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!