Site coolinaria.ro

Sos Marinara


Acest sos de rosii italian se serveste cu paste, pizza, orez sau fructe de mare si se poate pregati in mai multe variante, unele din ele cu capere, masline si diverse condimente.

Sos Marinara

Ingrediente:
  • 6 linguri ulei de masline
  • 225 g ceapa, taiata cubulete
  • 4 catei de usturoi, tocati foarte fin
  • cimbru
  • busuioc
  • 85 g ardei gras, taiat cubulete
  • 1,3 kg rosii decojite si strivite
  • 1 lingura zahar
  • sare dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie.
Caliti ceapa si usturoiul la foc mediu 2 min.
Adaugati cimbru, busuioc si ardeiul gras.
Gatiti 5 min.
Adaugati rosiile si zaharul.
Aduceti la fierbere, apoi lasati la foc mic 30 min.
Asezonati dupa gust.

Foto: Cookbook


Pofta buna!