Sos de cirese pentru friptura
Acest sos dulce-acrisor-picant este de sezon si completeaza perfect mancarurile pe baza de carne de porc sau rata.
Ingrediente:
- Pentru 4 portii:
- 1 ceapa rosie, tocata fin
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 ardei iute mic, fara seminte, tocat fin
- 125 gr zahar brun
- 30 ml sherry sec
- 450 gr cirese, fara samburi
- 100 ml otet de sherry
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca (preferabil, wok) si prajiti usturoiul cu ceapa rosie, pana aceasta devine transparenta si moale.
Adaugati ardeiul iute si mai agitati pe foc un minut.
Turnati sherry-ul in tigaie si lasati pe foc pana scade la jumatate.
Adaugati ciresele si gatiti 4 minute.
Adaugati otetul de sherry si zaharul brun si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si lasati sa bolboroseasca 10 minute sau pana se inmoaie ciresele.
Lasati sa se raceasca.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!