Site coolinaria.ro

Sos de cirese pentru friptura


Acest sos dulce-acrisor-picant este de sezon si completeaza perfect mancarurile pe baza de carne de porc sau rata.

Sos de cirese pentru friptura

Ingrediente:
  • Pentru 4 portii:
  • 1 ceapa rosie, tocata fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei iute mic, fara seminte, tocat fin
  • 125 gr zahar brun
  • 30 ml sherry sec
  • 450 gr cirese, fara samburi
  • 100 ml otet de sherry
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Incingeti uleiul intr-o tigaie adanca (preferabil, wok) si prajiti usturoiul cu ceapa rosie, pana aceasta devine transparenta si moale.
Adaugati ardeiul iute si mai agitati pe foc un minut.
Turnati sherry-ul in tigaie si lasati pe foc pana scade la jumatate.
Adaugati ciresele si gatiti 4 minute.

Sos de cirese

Adaugati otetul de sherry si zaharul brun si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si lasati sa bolboroseasca 10 minute sau pana se inmoaie ciresele.
Lasati sa se raceasca.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!