Acest desert traditional grecesc se prepara cu aluat filo, este umplut cu o crema de gris aromata cu lamaie si se serveste cu sirop.
Intr-o oala, puneti zaharul, ouale si grisul si amestecati.
Adaugati laptele, pastaile de vanilie si continuati sa amestecati.
Adaugati zeama de lamaie.
Amestecati compozitia cu o furculita, in timp ce aduceti la fierbere.
Cand incepe sa fiarba, reduceti focul si continuati sa amestecati inca 10 min.
Luati de pe foc si lasati la racit.
In acest timp, luati cate o foaie de aluat filo si ungeti-o cu unt topit.
Ungeti o tava cu unt si puneti jumatate din foile de aluat, una peste cealalta.
Turnati compozitia din gris si acoperiti cu restul de foi.
Pulverizati deasupra putina apa si bagati la cuptor o ora, la 180 grade Celsius.
Pentru sirop: amestecati zaharul cu apa, aduceti la fierbere si lasati la foc mic 10 min.
Cand se raceste, adaugati zeama de lamaie.
Foto: Cookbook
Pofta buna!